5 альтернативних способів розблокувати свій смартфон


Розблокування смартфону за допомогою відбитка пальця започаткувало нову епоху ідентифікації, коли кожен виробник прагне переплюнути іншого, придумавши щось нове. Добре це чи погано, сказати важко, адже буває так, що замість того щоб спростити наше життя розробники ускладнюють його ще більше. Але є хороша новина – Android «з коробки» має кілька способів розблокування, про які багато хто з вас навіть не здогадувався.

інформує http://invaders.com.ua/

Тримайте свій смартфон розблокованим, поки він знаходиться при вас

Для цього зовсім необов’язково постійно тримати його в руках – ви цілком можете прибрати гаджет в кишеню. Цей спосіб захисту сподобається далеко не всім, оскільки нездатний забезпечити належну безпеку для користувача даних при попаданні смартфона в чужі руки. Втім, якщо ви все ж хочете активувати цю функцію перейдіть в «Налаштування» – «Безпека» – Smart Lock – «Фізичний контакт».

Примусьте смартфон автоматично знімати блокування у себе вдома

Такий спосіб, ймовірно, підійде тільки холостякам або ж членам однієї сім’ї, у якій довіра один до одного просто зашкалює. При цьому місць, де ваш гаджет буде залишатися розблокованим, може бути кілька. Для активації режиму знайомих місць перейдіть в «Налаштування» – «Безпека» – Smart Lock – «Безпечні місця». Будьте уважні, для повноцінної роботи даної функції потрібно наявність вбудованого GPS-модуля.

Навчіть смартфон автоматично знімати блокування, якщо він знаходиться поруч зі знайомим пристроєм

Ця функція підійде власникам заміських котеджів, і дозволить скоротити діапазон дії режиму «Безпечні» місця. Ткож вона буде корисною для автомобілістів, які бажають тримати смартфон активним під час водіння. З роллю довіреного пристрою прекрасно впорається будь-який гаджет з модулем Bluetooth або NFC. Активація відбувається в «Налаштуваннях» – «Безпека» – Smart Lock – «Надійні пристрої».

Розблокуйте пристрій шляхом розпізнавання обличчя власника

Чи не єдина з усього переліку функція розблокування, здатна не тільки зробити ваше життя трохи простішим, але і захистити при цьому весь набір призначених для користувача даних, що зберігаються на смартфоні, – розпізнавання особи. Незважаючи на те, що даний спосіб є штатним на більшості смартфонів, багато власників продовжують вдаватися до сторонніх додатків, що імітують подібну функціональність. Для активації режиму перейдіть в «Налаштування» – «Безпека» – Smart Lock – «Розпізнавання осіб».

Розблокуйте пристрій за допомогою голосової команди

Інший режим зняття блокування смартфона, який може виявитися досить зручним і безпечним –  це розпізнавання голосу. Перейдіть по знайомому шляху і налаштуйте бажану фразу для розблокування. Будьте оригінальні, не використовуйте для цих цілей широко поширені команди на кшталт «Сім-сім, відкрийся» або «Окей, Google».

P. S. Щоб уникнути втрати даних користувача і запобігання крадіжки не рекомендуємо використовувати за раз більше одного режиму спрощеного розблокування.
Технологии Blogger.