Заснована на нейромережах розробка Microsoft може позбавити роботи програмістів

Заснована на нейромережах програма DeepCoder аналізує вимоги до програми та самостійно вибудовує робочий код з шматків, які знаходить у відкритому доступі.


информирует  https://ukr.media/
Нейромережі - універсальний інструмент в різних областях, від безпілотників до лікування раку

Microsoft спільно з Кембриджським Університетом працює над дивовижною програмою. DeepCoder немов зійшов зі сторінок науково-популярної фантастики минулих років - маючи всього лише вимоги до роботи коду, програма складає власний робочий алгоритм всього за кілька секунд, повідомляє 4PDA , передає Ukr.Media.

“Потенціал для автоматизації написання програмного коду просто неймовірний. Це означає скорочення величезної кількості зусиль, яка потрібна для розробки коду, - каже Армандо Солар-Лезама з Массачусетського Технологічного Інституту, який не брав участі в роботі. - Така система буде набагато продуктивніше будь-якої людини. Крім того, можна буде створювати системи, які раніше було неможливо побудувати“.

Втім, програмістам і розробникам поки не варто кидати професію. Про повної автоматизації процесу написання робочих програм мови не йде, розробка позиціонується творцями як інструмент, а не повністю автоматизована система. В останніх тестових перевірок DeepCoder успішно справлявся зі складанням коду з п'яти рядків.

Тим не менш, розвиток штучного інтелекту і нейронних мереж здійснюється такими темпами, що через декілька років ми можемо отримати перші реально діючі напрацювання в цій області. Не виключено, що коли-небудь користувач зможе описати необхідну йому програму, а комп'ютер моментально видасть робоче додаток з готовим інтерфейсом.

Нагадаємо, наприкінці минулого року вчені навчилися створювати 3-D моделі осіб з фотографій за допомогою нейромережі.

Технологии Blogger.