Чому лопаються судини — червоні очі

Є люди, які не раз стикалися з проблемою, коли в очах лопаються судини. Це викликає печіння, а іноді і свербіж. Кров з лопнув судини витікає, і в оці з’являється почервоніння. Чим же викликане це явище і як можна йому запобігти?інформуєhttp://cikav0.in.ua/


Судини в очах дуже тонкі, тому страждають в першу чергу. Зазвичай вони лопаються від постійної напруги очей та їх втоми. Тривала робота за комп’ютером без перерв, безсонні ночі, яскраве світло галогенової лампи, а також нікотин можуть спровокувати розрив капіляра в оці. Навіть тривале перебування в приміщенні з кондиціонером несприятливо для людських очей.

Намагайтеся давати своїм очам відпочинок. При роботі на комп’ютері через 15-20 хвилин влаштовуйте перерву в роботі, відходячи від монітора. Під час відпочинку не читайте і не дивіться телевізор, щоб дати очам відпочити повністю.

Частіше бувайте на свіжому повітрі, але при цьому захищайте свої очі від вітру, пилу і сонця, які иссушают слизову. Умивайте очі холодною водою, щоб поліпшити в них циркуляцію крові.

Харчування має важливе значення для здоров’я судин. Для того щоб ваші кровоносні судини були міцними, їжте більше фруктів і овочів, які мають темно-зелений колір. Наприклад, салат, шпинат, брокколі. Ці овочі містять велику кількість речовин, що зміцнюють очні капіляри.

Ще однією поширеною причиною руйнування капілярів можуть бути тендітні стінки судин. Тому якщо у вас часто лопаються судини очей, перевірте кров на вміст глюкози і протромбін, а також стежити за своїм артеріальним тиском.

Провокувати очні крововиливи може відвідування лазні з парилкою, сауни, високі фізичні навантаження, перепади артеріального тиску. Авітамінози теж можуть стати причиною розриву очних капілярів, тому ранньою весною починайте прийом вітамінів, а також намагайтеся вживати в їжу продукти, що містять рутин та аскорбінову кислоту.

Якщо аналізи у вас нормальні, а артеріальний тиск відповідає нормі, але судини в очах все одно лопаються, сходіть до офтальмолога. Причиною може бути проблема з судинами, порушення внутрішньоочного тиску або інфекційні захворювання, наприклад, кон’юнктивіт. Тільки лікар зможе встановити діагноз і призначити необхідне лікування.

Технологии Blogger.