Що відбувається з вашим організмом, коли ви п'єте кока-колу

Після такого переполоху в організмі, ви відчуєте себе втомленим, роздратованим і загальмованим.


информирует https://ukr.media/
За 40 хвилин кофеїн, що міститься в колі, повністю засвоїться. Це призведе до розширення зіниць і збільшення артеріального тиску. При цьому запаси глікогену (форма запасания глюкози) в печінці мобілізуються, перетворюючись у глюкозу, яка виводиться в кров. 
Це призводить до вироблення нової порції інсуліну. Через деякий час рівень цукру в крові різко падає, що може привести до запаморочення і відчуття голоду. Також відбувається блокування аденозинових рецепторів, що запобігає сонливості, передає Ukr.Media .
Через 45 хвилин
Приблизно через 45 хвилин після вживання кока-коли організм починає виробляти гормон допамін, який стимулює центри задоволення в головному мозку. Приблизно такий же принцип у наркотиків (наприклад, героїну).

Через 60 хвилин після вживання кока-коли проявляються відразу кілька ефектів від містяться в напої компонентів.

Фосфорна кислота починає зв'язуватися з кальцієм, магнієм і цинком в нижній частині кишечника, що призводить до прискорення метаболізму. В свою чергу пов'язані мінерали вимиваються з організму, а великі дози цукру і штучних замінників цукру тільки посилюють виведення макро - і мікроелементів з сечею. Як відомо, кофеїн володіє сечогінною дією, пік якого припадає через 60 хвилин після вживання напою. Тому через годину після баночки коли може виникнути форсований діурез.

І, нарешті, після такого переполоху в організмі, ви відчуєте себе втомленим, роздратованим і загальмованим. А все тому через брак цукру, обумовленою високою продукцією інсуліну в підшлунковій залозі.

Крім того, ваш організм втратить воду (через сечогінного ефекту кофеїну), а разом з нею і безліч корисних мінералів. Через годину після вживання кока-коли вам напевно захочеться випити ще склянку цього напою.

Технологии Blogger.