Звідки беруться бородавки та чи потрібно їх видаляти?

Основна причина появи бородавок — вірус папіломи людини.


Цей вірус існує у нас в організмі практично з самого народження. Його загострення, коли з’являється сама бородавка, відбувається із-за ряду причин: імунодефіцит, тобто зниження імунітету, або ж травматизація… Остання причина зазвичай пов’язана з появою так званих «юнацьких бородавок». Вони виникають у молодих людей внаслідок порізів або подряпин.

информирует ukr.media

Не всі бородавки потрібно видаляти. Є такі, які самі проходять в проміжку часу від двох місяців до двох років. Але є бородавки, від яких обов’язково потрібно позбавлятися, наприклад, кондиломи. Вони з’являються на слизовій статевих органів і можуть виростати до дуже великих розмірів. Нехтування лікуванням загрожує появою нових бородавок, може статися зараження іншої людини цим вірусом.

Лікуванням таких бородавок займається гінеколог, а бородавки на тілі видаляє дерматолог. Лікар проводить консультацію, дивиться на розмір освіти, є чи немає регресія. Найчастіше призначається видалення.

Видалення бородавок здійснюється методами лазерної терапії, коагуляції струмом, кріодеструкція рідким азотом. Це найбільш швидкі та ефективні способи позбавлення від бородавок. Однак у цих процедур є мінус: вони несуть травматизацію тканин, тому згодом на шкірі можуть залишитися шрами. Станеться це чи ні, залежить від розміру самої бородавки. Чим радикальніше процедура, тим більше ризик виникнення шрамів.

Навіть після видалення бородавки є високий ризик рецидиву. На сьогодні в медицині ще немає ліків для лікування вірусу папіломи людини. Щоб запобігти появі бородавок або їх рецидив, потрібно вести здоровий спосіб життя і приймати вітаміни, щоб тримати імунітет в нормі.

На завершення хочу ще раз сказати, що якщо у вас з’явилася бородавка, — звертайтеся відразу до фахівця. Не затягуйте з цим ділом. І лікар після необхідного обстеження вже скаже вам потрібно видаляти ось цю конкретну бородавку чи ні.

Технологии Blogger.