Віруси-вимагачі для Android: як не стати жертвою шахраїв


Незважаючи на запевнення компанії Google, що навіть найсерйозніші уразливості в операційній системі Android ніяк не шкодять користувачам, в 2016 році було зафіксоване високе зростання кількості вірусів-вимагачів.

информирует http://invaders.com.ua/

Через шкідливі програми і сайти зловмисники блокують екран пристрою або шифрують особисті дані, вимагаючи заплатити за розблокування певну суму. Крім цього, хакери почали активно розробляти власні методи злому, орієнтовані саме на користувачів Android. За даними ESET LiveGrid, в 2016 році кількість Android-вимагачів зросла на 50% в порівнянні з 2015 роком. При цьому найбільше зростання активності спостерігалося в першій половині минулого року.

Найпопулярнішим способом вимагань в минулому році було блокування екрану. При завантаженні зараженого додатку або сайту екран мобільного пристрою блокується і відображає повідомлення з вимогою заплатити певну суму для розблокування пристрою. Фахівці ESET відзначають, що кіберзлочинці почали більш вміло і глибоко приховувати віруси всередині додатків, тому їх стає складніше виявити.

Найбільша активність мобільних вимагачів відзначена на ринках Східної Європи, США та Азії, передає 4PDA. Ми ж нагадуємо: щоб не стати жертвою шахраїв, не завантажуйте програми з неперевірених джерел, а також не відкривайте посилання і файли, відправлені з невідомих номерів і адрес електронної пошти.
Технологии Blogger.