Як перевірити на придатність свій зарядний пристрій і кабель для зарядки


Ми часто чуємо, що потрібно використовувати якісні зарядні пристрої та кабелі для своїх смартфонів. Багато хто розуміє, на яку силу струму розраховано їх пристрій і як повинен заряджати акумулятор. Проблема в тому, що мало хто може перевірити, як йде процес зарядки насправді. Але мало хто знає, що є цілком доступний метод простежити за ходом зарядки і перевірити свій кабель, зарядний пристрій або акумулятор на придатність.

інформує http://invaders.com.ua/

Існують спеціальні пристрої, які ви можете включити в ланцюг зарядки між своїм зарядним пристроєм і смартфоном. Ці пристрої, як правило, оснащені дисплеєм і роз’ємом USB. На дисплеї ви зможете побачити, як довго триває заряджання пристрою, яка сила струму використовується для зарядки і скільки ампер було віддано вашому смартфону.

Для сучасних смартфонів, оснащених USB Type-C, компанія Satechi випустила такий пристрій. Вона назвала його USB-C Power Meter і коштує він 29,99 доларів. Існують і більш доступні аналоги, які ви можете знайти в популярному китайському інтернет-магазині за запитом «Battery Doctor» або «USB Power Meter».

Придбати такий пристрій може кожен охочий. Девайс дозволить вам дізнатися, скільки вольт видає ваш зарядний пристрій і чи немає лишніх втрат. Ви також зможете перевірити, чи дійсно ваш зарядний пристрій здатний забезпечити заявлену силу струму. Багато неоригінальних девайсів, незважаючи на заявлену силу струму в 2 ампера, здатні забезпечити лише 800 міліампер. Нарешті, ви зможете побачити, скільки міліампер було віддано вашому смартфону в процесі зарядки, що покаже, наскільки скоротилася ємність вашого акумулятора.

Якщо ви дбайливо ставитеся до свого смартфону, пам’ятайте, що процес зарядки для нього дуже важливий. В господарстві може стати в нагоді пристрій, який вам розповість більше про перебіг цього процесу.
Технологии Blogger.