СОНЯЧНІ БУРІ ЗНИЩУЮТЬ ЕЛЕКТРОНИ З АТМОСФЕРИ ЗЕМЛІ — ВЧЕНІ


Вчені з NASA Jet Propulsion Library, Університету штату Іллінойс і Університету Брауншвейга провели дослідження і з’ясували, що сонячні бурі знищують електрони з атмосфери Землі. 

інформує http://new-s.com.ua/

Стверджується, що сонячні промені, після викиду великої кількості заряджених частинок, приходячи до поверхні Землі створюють магнітні бурі, попутно будучи причиною такого явища, як арктичне північне сяйво. Робота була опублікована в журналі Radio Science. 

Для цього фахівці проаналізували дані, отримані під час найбільшого сонячного шторам в 2014 році. Наукові співробітники відштовхувалися від знань про те, що сонячні бурі стають джерелом величезної кількості енергії, яка вивільняється в космічний простір. При цьому, від поверхні Сонця відштовхується безліч дрібних частинок.

Наразі дослідницька група не змогла пояснити причину цього дивного явища. «Є два аспекти цього дослідження. Воно може бути використано, як для ряду практичних цілей, так і для теоретичної частини, щоб краще зрозуміти ці явища. На теоретичному рівні, ми з’ясували, що під час сонячних бурь, електрони видаляються з іоносфери, яка є протилежністю того, що ви інтуїтивно могли б очікувати», — сказав Тібор Дургонікс, один з учасників дослідження.
Технологии Blogger.