Хочеш довше жити? Пий каву!

Кофеїн і його метаболіти здатні протистояти метаболітам нуклеїнових кислот.


Спеціалісти Медичної школи Стенфордського університету виявила зв’язок між старінням, запаленнями, хворобами серцево-судинної системи… та частотою споживання кави.

Вчені з»ясували, що продукти розпаду (метаболіти) нуклеїнових кислот (які є будівельним матеріалом для генів), які циркулють у крові, можуть спровокувати розвиток запалення. Цей процес започатковує розвиток серцево-судинних недуг і є причиною передчасної смертності.

информирует ukr.media

При тім за статистикою, понад 90% неінфекційних вікових захворювань пов’язані з хронічним запаленням.

А в результаті нового дослідження стало відомо, що кофеїн і його метаболіти здатні протистояти метаболітам нуклеїнових кислот. Цей факт пояснює, чому любителі кави живуть довше.

Науковці дослідили кров добровольців різних вікових груп і виявили, що метаболіти нуклеїнових кислот підвищували активність у певному генетичному кластері. Це призводить до посиленого вироблення інтерлейкіну-1 бета.

Коли мишам вводили метаболіти, розвивалось системне запалення разом з підвищенням артеріального тиску. Плюс, імунні клітини починали накопичуватися в нирках мишей, провокуючи зростання ниркового тиску. Тоді як метаболіти кофеїну рятували від негативного ефекту метаболітів нуклеїнових кислот.

Технологии Blogger.