Томатний сік особливо корисний для здоров'я чоловіків

Вони виявили, що у чоловіків з високим рівнем лікопену в крові на 55 відсотків нижчий ризик інсульту в порівнянні з тими, у кого низький рівень цієї речовини в крові


информирует https://ukr.media/
Помідори і інші продукти, багаті ликопеном, можуть знизити ризик інсульту у чоловіків, вважають автори нового дослідження. Вони виявили, що у чоловіків з високим рівнем лікопену в крові на 55 відсотків нижчий ризик інсульту в порівнянні з тими, у кого низький рівень цієї речовини в крові

Вчені з Університету Східної Фінляндії проаналізували, які речовини можуть знижувати здатність LDL («поганого» холестерину) утворювати бляшки в артеріях, які можуть привести до інфарктів і інсультів, стверджують дослідники. Вони спостерігали за станом здоров'я тисяча тридцять одна чоловіки в Фінляндії у віці від 46 до 65 років на початку дослідження протягом 12-річного періоду.

За цей час у 67 чоловіків стався інсульт. Дослідники виміряли рівні лікопену в крові чоловіків, і розділили їх на чотири майже еквівалентні групи в залежності рівня. З 258 чоловіків з найнижчим рівнем лікопену інсульт стався у 25, з 259 з найвищим рівнем - у 11.

Лікопін володіє і іншими властивостями, які дозволяють вважати його дуже корисним для серцево-судинної системи, говорять дослідники. Лікопен - це речовина, завдяки якому овочі та фрукти набувають червоного кольору. Найбільше лікопену в томатах, точніше - в томатному соку і пасти.

Технологии Blogger.